Friss tészta teljeskiőrlésű tönkölybúzából


A nagy búzásládánk rengeteg tönkölybúzát rejt, éppen itt volt az ideje, hogy kipróbáljam milyen is a saját őrlésű tönkölybúzából készült friss tészta. 


Tesztelés végett begyúrtam egy adag tojásosat, és egy adag tojás nélküli tésztát.


Mivel se nyújtófám, se nyújtódeszkám nem volt, ezért orechiette (fülecske) tésztát készítettem.


Miközben én tésztáztam, az Emberem készített nekem egy tésztaszárítót. ( a szárító úgy lett összerakva, hogy alulról is tudjon szellőzni)


A végeredmény egy nagyon finom és laktató tészta lett. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy újabb szobaátalakítás

Az idei karácsonyfa - 2016

Meddig lehet bírni az átmeneti állapotot?