2017. január 25., szerda

Háló - szoba


A terek elválasztása a lakberendezés egyik legfontosabb eszköze és jellemzője. Többnyire persze helyszűke van, és többfunkciósan kell kialakítani a rendelkezésre álló teret (a lakásunkat:). Az alábbi bejegyzésben a halószoba-problémám újabb megoldását mutatom be.


Amióta a gyerekek megkapták a külön szobákat a saját hálószobám „megtalálása“ érdekes kérdés, amihez még jött, hogy a műhely funkciónak is helyet kell találni, itt a lakásban is. Az eddigi megoldást ez a bejegyzés mutatja be. Azt gondolom, hogy ez a részleges szeparáció, a függönyajtóval, jó, de fennmaradt az a funkcionális ütközés, hogy akik eljöttek hozzám egy foglalkozásra, vagy csak átvesznek valamilyen terméket, azok rálátnak a legintimebb helyemre.
Ahogy korábban láthattátok, ebben a pici helyiségben a két különböző funkciójú életteret ezidáig nem választotta el semmi egymástól. A "műhelyemet", ami szerintem tetszetős, és a munkáimat, amik engem tükröznek, nem szívesen zárom el az idegenek szeme elől, de ezzel együtt "belátást engedtem" a hálóhelyünkre is.  Ha az egész helyiséget a nagy "függönyajtóval " lezárom, akkor nagyon lesötétül a nappali, és a műhelyemet is eltakarja, tehát valami más megoldást kellett találni.A jó megoldás persze mindig kézenfekvő – mihelyst eszébe jut valakinek:) Azt hiszem a kreativitás egyik meghatározása, hogy másképp látni. Meglátni valamit másképpen, mint ahogy van. Szerencsére a férfi, akivel megosztom ezt az ágyat, egyszercsak azt mondta, hogy az ágyat önmagában is el lehetne függönyözni: az ablak beugrójának vonalában feltett háló kvázi baldachinként működne az ággyal.


A kezdő lökést megkaptam, (végül is, ez a női szerep:) magáéva tett és a megtermékenyült bennem a gondolat. Hagytam, hogy egy kicsit had érlelődjön bennem, kicsit bóklásztam a Hálón (a Pinteresten:), aztán elkezdtem pakolgatni. Rövid hordozás után könnyű szüléssel megszültem a „gyermeket“.
Az, hogy a "hálószoba" el lesz választva, felébresztette bennem a romantikus énemet. A lakásban felhalmozott sok kis kincs (más nézőpontból lom:), lehetőséget adott, hogy nem kellett bolt és péztárca után nyúlnom, hogy egy teljesen új hangulatot adjak ennek a saroknak. Csak össze kellett szednem a lakás különböző pontjain szétszórt, de amúgy most ide illő tárgyakat, amihez letöltöttem 4 megfelelő grafikát a netről, ezek kerültek a képkeretekbe.  

az ide illő, új ágytakarót még keresem
Egy kisebb beruházással azért megajándékoztam magam: a Tiger-ben vettem egy "villanykörtés" fénysort, amivel már régóta szemeztem, de mivel most helyet is találtam neki, gyorsan haza is hoztam.


Bordó, meggypiros, korall. Ezekből a színekből kissé színjátszósra festettem egy nagy darab gézanyagot, amit redőzve feltűztem térelválasztónak.
Nemezgolyóból, kristályokból függőket, a saját karikából, egy régi csipkéből, és organzából pedig álomfogót is készítettem – ezek díszítik a függönyt, és erősítik a romantikus (talán most úgy kellene mondanom, hogy ezoterikus:) hangulatot.


Várom, hogy a férfi visszatérjen, s tartalommal is feltöltsük a teret. (A masszázsról szóló bejegyzésem itt olvasható..:)

2 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik a találékonyságod, s az, ahogyan nagyon meleg légkört tudsz varázsolni magad köré.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az indító ötet nem az enyém volt, de a kivitelezés az maximálisan.
   Örülök, hogy Te is érzed benne a melegséget.
   Ez volt a cél :)

   Törlés