2017. szeptember 11., hétfő

Bearanyozott élet


A fehér korszakom a "szürke nappalival" kezdődően szépen lassan lezárult. 
Elpakoltam a kopott/koptatott fehér, esztergált, vagy nem esztergált tárgyaimat, és új színvilágnak adtam teret. Teret kellett neki adnom, mert teret követelt magának.
Ez a szín az ARANY!
(Én már nem lepődök meg magamon :) )

Nagyon erőteljes hatást lehet elérni néhány arany dekortárggyal, úgyhogy nem fogom túlzásba vinni, mert ennél a színnél méginkább igaznak érzem a "több kevesebb" elvét.
Arany dekorsprayt használtam három virágtartó elkészítéséhez. Kettő üveg virágváza, és egy fehér kaspó került a spray hatósugarába.

Az első egy gömb váza, ami eredeti funkcióját tekintve egy termetes mécses, amit így ősszel lehet kapni a nagyobb áruházakba. (Aug. végén ki készül még a  halottak napjára? Kicsit talán korai, de az üvegbúrája nekem másra kellett.)
Arany "belton" sprayt használtam a búra lefestéséhez. A két réteg felvitele között nagyon fontos, hogy meglegyen a 12 óra száradási idő. Én nehezen bírok várni, ezért ezeket a hosszú várakozási időket úgy oldom meg, hogy este, szinte lefekvés előtt fújom le az első réteget, és akkor a jelentős száradási idő egy nagy részét átalszom. Maszkoló papírral letakartam azokat a részeket, amiket nem szerettem volna megfesteni.
Sajnos a fehér kaspó nem pont úgy sikerült, ahogyan én azt elterveztem. A koncepció az volt, hogy a maszkoló papírt nem simogatom be a mélyedésekbe, hanem hagyom, hogy ott lecsurogjon a festék. Hát nem csurgott le annyira, amennyire én azt elvártam volna tőle. 
De végülis így is tetszik.
A lakásban több olyan neuralgikus pont van, ahol nem marad meg az élő növény, mert viszonylag kevés a fény. 
Ezekre a helyekre művirágot teszek. 
Tudom, hogy ez egy elég megosztó téma, művirág, vagy élő, de azért jó, ha az embernek van saját otthona, mert ott mégiscsak úgy van, ahogyan az ottlakóknak megfelel. (Ezen a témán szerencsére mi nem veszünk össze. Hagynak engem játszani. :) )

(Na ez a lakásnak nem a legsötétebb része, de nem is ez lesz a végleges helyük. :)


Hát így aranyozom én be az életünket. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése